Министерството на образованието предлага образователните книжки за най-малките в детската

...
Министерството на образованието предлага образователните книжки за най-малките в детската
Коментари Харесай

МОН предлага образователните книжки за детските градини да бъдат финансирани от държавата

Министерството на образованието предлага просветителните книжки за най-малките в детската градина да бъдат финансирани от страната. Ведомството е подготвило промени в разпореждане за финансиране на образованието. Предлага се да има повече пари за учебници по новия предмет „ Компютърно моделиране и осведомителни технологии “.

Малко над 35 лв. ще е бъде нормативът за обезпечаване на познавателни книжки за дете в първа възраства група. До този миг родителите са купували книжките, е маркирано в плана за промени.

Образователното министерство показва, че по този метод ще се обезпечи и равнопоставеност на най-малките в детските градини. Мярката се чака да влезе в действие през образователната 22-23-та година и да обхване над 51 000 деца.

Заради новия предмет „ Компютърно моделиране и осведомителни технологии “ пък, МОН предлага цената за отпечатването на допълнените учебници да е сред 144 и 162 лв..

В взаимозависимост от това за кой клас са предопределени. Предметът се учи в пети, шести и седми клас. Около 122 200 възпитаници има V и в VI клас. А за образователната 23 – 24 се чакат почти 63 700 ученика в VII клас. Новият образователен проект прибавя към 17 образователни часа по новия предмет. Затова е нужно и увеличение на наличието на учебниците. От министерството на образованието са пуснали предложенията за публично разискване. Крайният период за него е 20 април. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР