Министерството на образованието и науката пуска безплатна национална платформа с

...
Министерството на образованието и науката пуска безплатна национална платформа с
Коментари Харесай

Безплатни електронни уроци за учениците наесен

Министерството на образованието и науката пуска безвъзмездна национална платформа с уроци наесен. Тя ще може да бъде употребена от учениците, учителите и родителите при започване на идната образователна година и ще бъде конфигурирана върху облачната среда на МОН. Достъпът до нея ще бъде с електронните профили в edu.mon. Това е последваща стъпка от почналата цифровизация на образованието в България и предхожда въвеждането на персонализирано образование.

Платформата ще се състои от пет обособени модула. Учениците ще употребяват " цифрова раница ". Самото наличие ще бъде филтрирано и поднесено на учениците съгласно тяхната образователна стратегия, те ще имат и достъп до вместилище с персонализирано цифрово образователно наличие, несъмнено от преподавателя и ориентирано към съответния възпитаник.

Новата платформа дава опция на учителите сами да основават цифрово образователно наличие - уроци, извършения, проби.

Учителите ще могат да оферират уроците си за национално прилагане. Те ще бъдат оценени от двама специалисти - академични учител и експерт по предмета. Одобрените уроци ще станат налични за всички останали учители, а създателите им ще получават възнаграждение. За това е очакван бюджет от над 1,2 млн. лева
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР