Министерството на образованието и науката потвърди спирането на присъственото обучение

...
Министерството на образованието и науката потвърди спирането на присъственото обучение
Коментари Харесай

МОН издаде заповед за неприсъствено обучение за 10 дни от понеделник |

Министерството на образованието и науката удостовери прекъсването на присъственото образование на учениците. Вчера бяха, които влизат в действие от понеделник. 

От 22 март за 10 дни се преустановяват присъствените занятия в детските градини и учебните заведения в осъществяване на заповедта на министъра на опазването на здравето. Учебният развой за учениците от 1. до 12. клас, практиките, стажовете, дуалната система на образование, изнесените образователни часове и изпитите в учебните заведения ще се организират от разстояние.

Дейностите в центровете за поддръжка за личностното развиване ще бъдат онлайн, доколкото и в случай че е допустимо. По изключение, за децата и учениците със специфични просветителни потребности, при декларирано предпочитание на родителите им и при опция да бъдат обезпечени обособени действия за поддръжка за личностно развиване може да се реализират присъствено, в случай че се правят самостоятелно с детето или ученика и при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Педагогическото взаимоотношение с децата от детските градини ще се организира, в случай че има такава опция, от разстояние в електронна среда с присъединяване на родителите, съгласно възрастта на децата, до 30 минути на ден, съгласно заповедта на министъра на образованието.

Предвидените училищен олимпиади и надпревари за този интервал от време се отсрочват. Новите дати ще бъдат избрани до 8 април, пишат още от МОН.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР