Министерството на образованието и науката /МОН/ ще предложи нов график

...
Министерството на образованието и науката /МОН/ ще предложи нов график
Коментари Харесай

МОН предлага нов график за изпитите през следващата учебна година

Министерството на образованието и науката /МОН/ ще предложи нов график за изпитите през образователната 2023/2024. Това съобщи министър проф. Галин Цоков разгласи на брифинг през днешния ден, на който показа хрумвания за промени в образователния развой .

Идеята за новия график е направена въз основата на направените заключения по време на тазгодишната акция за националното външно оценяване в цялата страна. Предложението включва от новата образователна година изпитите след седми и десети клас да бъдат разграничени в обособени дни

Това ще разреши на оценителите да вложат своите старания върху инспекцията на работите на учениците след седми клас , а учениците да получат оценките си по-бързо , с цел да започва класирането в междинните учебни заведения.

„ Изместваме в графика със седмица изпитите след седми клас, с цел да има повече образователно време учениците да се приготвят за тях. ”

Новият график би трябвало да разреши по-добро и дейно осъществяване на самите изпити без стрес и натоварване на учебните шефове и учителите, на които няма да се постанова да организират два изпита в един ден .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР