Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане

...
Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане
Коментари Харесай

Рекордно дълга коледна ваканция за учениците

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за публично разискване план на график на образователното време през идната образователна година, осведомиха от пресцентъра на министерството. Според графика четири са плануваните ваканции. Планира се есенната да е от 1 до 3 ноември 2019 година, а коледната да продължи 16 дни - от 21 декември 2019 година до 5 януари 2020 година в това число. Денят 5 февруари е неучебен, преди да стартира вторият период на 6 февруари. От 11 до 20 април ще е пролетната почивка за учениците от първи до единадесети клас, а от 16 до 20 април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май.

От плана излиза наяве, че на 29 май би трябвало да завърши образователната година за децата от първи до трети клас, на 16 юни - за учениците от четвърти до шести клас. Предвижда се до 30 юни да посещават учебно заведение учениците в паралелки в спортните учебни заведения, както и всички възпитаници от седми до 11 клас.

Държавните зрелостни изпити са планувани за 20 май 2020 година - по български език и литература, и на 22 май - втори изпит. Предлага се на 9 юни 2020 година да се организира Национално външно оценяване (НВО) по български език и литература за седми и десети клас. НВО по математика за тях може да е на 11 юни.

За Външното оценяване за четвъртокласниците плануваните дати са 27 и 29 май.

То ще бъде по български език и математика.

Обучението по новите образователни стратегии по тези предмети разрешава оценка на функционалната просветеност на учениците посредством тези два предмета и по тази причина отпадат изпитите " Човекът и природата " и " Човекът и общество ". Успоредно са препоръчани за разискване и планове на графици на ученическите олимпиади, на националните надпревари, както и на надпреварите по специалности през идната образователна година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР