Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 2 май да

...
Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 2 май да
Коментари Харесай

МОН предлага 2 май да е неучебен ден в цялата страна

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 2 май да бъде неучебен ден в цялата страна , заяви в Пловдив отрасловият длъжностен министър Галин Цоков , представен от БНР. Решение за това ще бъде взето през днешния ден след разбор на всички данни от страната. По думите на Цоков, откакто доста кметове на общини към този момент, днешното решение на просветното ведомство ще даде опция еднодневната почивка да бъде дадена по места по различен мотив.

С неучебния 2 май за учениците се сливат почивните дни около Деня на труда, Великден и Гергьовден - от 1 до 6 в това число.

Образователният министър разяснява също, че няма да има проблем с провеждането на национално външно оценяване , като данните сочат, че началото на изпита от 11 часа ще даде опция образователните стаи да бъдат готови след вота на изборите за народен и европейски парламент в предния ден.

За предлагането на кабинета " Денков " в държавните университети Галин Цоков уточни, че от депутатите зависи да го гласоподават до края на мандата си.

В Пловдив той взе участие в гала по връчване на промоцията на 1435 бакалаври и магистри в Педагогическия факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", в който е учител. 645 са дипломираните бакалаври, а 790 са магистрите в региона на педагогиката, логиката на психиката, обществените действия и изкуствата.
 2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас
2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Детските градини във Варна ще работят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР