Министерството на иновациите публикува право на отговор към медиите по

...
Министерството на иновациите публикува право на отговор към медиите по
Коментари Харесай

Министерството на иновациите: „Лукойл“ е кандидат за европейска програма, но не е получавало финансиране

Министерството на нововъведенията разгласява право на отговор към медиите във връзка финансова помощ за „ Лукойл “. Според изнесените данни от ведомството сдружението е кандидатствало за европейска програва с още 800 български компании, само че към този миг не е получило финансиране.

От министерството прецизират, че „ Лукойл “ дава отговор на законовите правила за кандидатстване към процедурата „ Подкрепа за прехода към кръгова стопанска система в предприятията “, само че финансиране към момента не е отпуснато.

Ето и какво написаха от министерството:

По мотив изявления в медиите, свързани с предоставена финансова помощ на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД от страна на Министерството на нововъведенията и растежа, Ви предоставяме право на отговор, защото изявленията съдържат погрешни изказвания:

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД няма подписан контракт за финансиране по процедурата „ Подкрепа за прехода към кръгова стопанска система в предприятията ” и не е получавало средства посредством Министерство на нововъведенията и растежа.

Заедно с още 800 български компании „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД е в лист с възможни планови оферти като претендент по процедурата, който факт удостоверява само даване от страна на сдружението на изискуемите документи.

Към сегашния миг по процедурата „ Подкрепа за прехода към кръгова стопанска система в предприятията ” е завършил само и единствено стадият на кандидатстване, като класирането на допустимите по документи претенденти е осъществено съгласно българското и европейско законодателство.

На този стадий от кандидатстването плануваното ограничаване във връзка с претенденти, които попадат в обсега на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, се ревизира само въз основа на показана от претендентите декларация.

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД е показало декларация, в която недвусмислено е заявило, че не попада в обсега на заложеното ограничаване. Поради това на този стадий не е налице законово съображение за отменяне допустимостта на претендента.

Предстои втори стадий – оценка на плановите оферти и подписване на контракти за даване на средства за осъществяване, в който развой се прави същинска инспекция на заявените на стадий кандидатстване условия, включително съществуването на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР