Министерството на иновациите е покрило всички цели. Необходим е конструктивен

...
Министерството на иновациите е покрило всички цели. Необходим е конструктивен
Коментари Харесай

Министър Стойчева преди преговорите: Необходим е конструктивен разговор, критиките няма да помогнат на България

Министерството на нововъведенията е покрило всички цели. Необходим е градивен диалог, отрицателното говорене и рецензиите, които не дават оферти, няма да оказват помощ на България. Трябва да дадем вероятност, съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева преди началото на днешните договаряния сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Тя акцентира, че вложенията в България нарастват.

" Инвеститорският интерес се усилва. Страната ни може да бъде привлекателно място за всяка една огромна компания ", разяснява министър Милена Стойчева.

По думите ѝ за предходната година директните задгранични вложения са в размер на 7 милиарда и 400 милиона лв..

" В интервала на мандата на това държавно управление и на този екип има сертифицирани 23 плана за вложители на стойност 510 милиона лв. и над 2000 работни места. В момента в развой на разглеждане са над 40 плана от вложители за повече от 6000 работни места ", добави Милена Стойчева.

Според нея българска галактическа организация ще има, като работна група към този момент работи по тактиката за основаването ѝ.

" Не е подписан контракт с " Лукойл " и не е финансиран план ", сподели още министър Милена Стойчева в ефира на публичната телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР