Министерството на икономиката стои зад решението на Министерския съвет към

...
Министерството на икономиката стои зад решението на Министерския съвет към
Коментари Харесай

Караниколов и малките търговци на горива се споразумяха за отлагане на закона за горивата

Министерството на стопанската система стои зад решението на Министерския съвет към Народното събрание от сряда да отсрочи приемането на закона за горивата с шест месеца. Имаме съответни оферти за промяна на Закона, те са изпратени до всички заинтригувани от него страни и институции.

Конструктивен разговор за консолидиране на всички отзиви и изчистване на противоречивите моменти в оптимално къс период бе акцентът на днешната среща сред министъра на стопанската система Емил Караниколов и представителите на Националното съдружие на търговците и транспортните средства.

По време на брифинга стана ясно, че към този момент има импортирани съответни оферти за промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Симо Симов от НСТПГ акцентира, че ще вземат участие интензивно в разговора и ще внесат работещи оферти като криминализиране на сивия бранш и редица софтуерни промени. Караниколов добави от своя страна, че банковите гаранции могат да бъдат намелени, а във връзка с бутилките операторите сами би трябвало да вземат решение какъв брой да имат на склад.

В умозаключение икономическият министър акцентира, че Министерството на стопанската система не дели бизнеса на дребни и огромни и че ще бъде посредник в този развой, който се надява допустимо най-скоро време да откри своето уравновесено и удовлетворяващо всички страни решение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР