Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) обяви конкурс за 16

...
Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) обяви конкурс за 16
Коментари Харесай

Министерството на икономиката обяви конкурс за 16 търговски представители в чужбина

Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ) разгласи конкурс за 16 позиции на търговски представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) на България. Повече от 10 години не са били обявявани толкоз на брой открити процедури за тези позиции. През последното десетилетие предпочитано са провеждани закрити процедури, в които са имали опция да аплайват единствено чиновници на институцията, оповестиха от Министерството на стопанската система и индстрията.

По предписание на министър Никола Стоянов, новите процедури за търговски аташета се организират оптимално транспарантно и се афишират пред медиите, като задачата е в тях да се включат повече участници и да се подсигурява конкурентен асортимент. Това е част от цялостната смяна в работата на СТИВ, която икономическият министър сложи измежду своите съществени цели.

През април2023 г.  бе стартирана първата конкурсна процедура по новите правила, която бе разпространявана и пред медиите. В нея са взели участие 73-а претенденти, а ползата бе 5 пъти по-голям от предишни сходни състезания, провеждани в икономическото министерство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР