Министерството на икономиката и индустрията е поискало Комисията за противодействие

...
Министерството на икономиката и индустрията е поискало Комисията за противодействие
Коментари Харесай

Министерството на икономиката подаде сигнал срещу бивш подчинен на Нинова

Министерството на стопанската система и промишлеността е поискало Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество да ревизира за спор на ползи някогашния шеф на кабинета на министъра Калоян Методиев.

Методиев до момента в който министър беше водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. В предишното той бе част от президентската администрация, само че с президента Румен Радев и се трансформира в негов критик.

Сега, при ръководството на служебния кабинет, назначен от Радев, е систематизирана информация, съгласно която структури, подчинени на Министерството на стопанската система, са сключили контракти с адвокатско сдружение на обща стойност 400 хиляди лева по времето, в което Методиев е работил във ведомството Някои контракти, подписани без конкурс, са за абонамент - т.е. има заплащания без значение дали е осъществена юридическа работа, а други са платени напълно предплатено.

В прессъобщението се споделя, че във ведомството е постъпил и сигнал, че " един от съдружниците в тази адвокатска адвокатска фирма е в директна роднинска връзка с началника на кабинета на Корнелия Нинова. " В различен сигнал пък се твърдяло, че същата адвокатска фирма е представлявала Нинова в персоналните й правосъдни разногласия.

Методиев отхвърли пред " 24 часа " да има родственици - адвокати.

Преди това служебният министър Никола Стоянов беше обвинил Методиев
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР