Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или

...
Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или
Коментари Харесай

Излезе новият черен списък: 21 лица, свързани с Пеевски, Божков и Илко Желязков

Министерството на финансите разгласява лист на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на министерство на финансите на Съединените американски щати.

По закона Магнитски бяха глобени българските олигарси Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, зам.-председател на на бюрото за надзор на СРС-тата.

В разширения лист, който Министерството на финансите разгласява през днешния ден, са включени физическите лица (ФЛ), които попадат и евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от OFAC, асоциирани лица по смисъла на т. 1, писмен знак „ б “ от РМС № 441, а точно: „ всички съдружници, акционери, шефове и членове на органи за ръководство и надзор на юридическите лица по писмен знак „ а “, включени все още и за последните 5 години “. Списъкът е формиран на база информация, която е налична и тествана досега от органа по т. 1. от РМС №441, и обгръща интервала от 2016г. до 2021г.

Лицата, включени в листата, са съдружници, акционери, шефове и членове на органи за ръководство и надзор на юридическите лица по писмен знак „ а “ от РМС № 441, а точно: „ всички физически и юридически лица, притежавани, следени или ръководени през последните пет години от лицата, включени в листата на OFAC “. Лицата са взели участие допълнително от едно сдружение и са с открита безспорна съгласуваност с физически и юридически лица от листата по т. 1 „ а “.

1 АЛЕКСАНДРА ПЕТРОВА СТОЯНОВА

2 АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ ТУМПАРОВ

3 АЛЕКСАНДЪР КИРИЛОВ ГЕОРГИЕВ

4 АЛЕКСАНДЪР СТАНИСЛАВОВ АНГЕЛОВ

5 БОРИС ЛУКОВ БЕКЯРОВ

6 БОЯН СТЕФАНОВ НАЙДЕНОВ

7 ГЕОРГИ КЪНЧЕВ ПОПОВ

8 ДИМИТЪР ДЕНЧЕВ ГАНЕВ

9 ДОРА ХРИСТОВА СПАСОВА

10 ЖАНА СЛАВЧЕВА КАНЕЛОВА

11 ИВАНКА МИХАЙЛОВА ГЕОРГИЕВА

12 ИРЕНА АНГЕЛОВА КРЪСТЕВА

13 МИЛЕН ИВАНОВ СТАМАТОВ

14 МИРОСЛАВ АЛЕКСАНДРОВ ИЛИЕВ

15 ПЕПА ВЕСЕЛИНОВА ГРОЗДЕВА-МИХОВА

16 ПЕТЪР ВАНГЕЛОВ МАРЧОКОВ

17 ПЕТЪР ИВАНОВ СТОЯНОВ

18 СТЕФАН НАЙДЕНОВ НАЙДЕНОВ

19 ТАТЯНА ХРИСТОВА ДИМИТРОВА

20 ЦВЕТОМИР СТЕФАНОВ НАЙДЕНОВ

21 ЯНКО ТОДОРОВ РАДЕНКОВ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР