Министерството на финансите предлага отново да се отложи срокът за

...
Министерството на финансите предлага отново да се отложи срокът за
Коментари Харесай

Бензиностанциите отново получиха удължаване на срока за новите касови апарати

Министерството на финансите предлага още веднъж да се отсрочи срокът за въвеждане на новите касови апарати в бензиностанциите, чийто програмен продукт разрешава цените на горивата да са дадени като разбивка по обособените им детайли. Това се вижда от оповестен на уеб страницата на министерството нов вид на документа, който е в режим на публично разискване до 28 юни.

С плана се предлага срокът за въвеждане на тези касови апарати да бъде продължен до 31 юли. Първоначално това обвързване влизаше в действие от началото на април, след това бе удължено до края на юни. Бензиностанциите, които са сключили контракти с компании, разработващи нужния програмен продукт, след 1 април, могат да ги внедрят до 30 септември.

В претекстовете към плана на наредбата се показва, че тези промени се оферират след извършена среща в Министерството на финансите с представители на бизнеса и изразеното от тяхна страна терзание, че регламентираните периоди са незадоволителни.

Министерството също така показва, че препоръчаното удължение на периода има за цел, с изключение на да се даде задоволително време на бизнеса, и да се тества в действителни условия работата на системата, преди да бъде внедрена всеобщо в комерсиалните обекти, с цел да не се стига до спиране в работата на комерсиалните обекти.

Предвижда се наредбата да влезе в действие от деня на обнародването й и се показва, че отлагането на периода няма да докара до спомагателни разноски за бюджета на Национална организация за приходите.

В новите касови бележки се планува да е изписана информация за размера на Данък добавена стойност, акциза, продажната цена на горивото без косвените налози и покупна цена на горивото без данък и без Данък добавена стойност, което ще покаже брутния марж на търговците, само че не и облагата им от всеки продаден литър гориво, откъдето пристигна концепцията за смяна. Тя бе на финансовия министър Владислав Горанов, откакто предходната есен имаше митинги поради високите цени на горивата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР