Министерството на финансите не се ангажира да отдели повече средства

...
Министерството на финансите не се ангажира да отдели повече средства
Коментари Харесай

Асен Василев: Вече сме на излишък от 500 млн. лв.

Министерството на финансите не се ангажира да отдели повече средства за бранш „ Култура “, който е с понижени средства в в този момент настоящият бюджет. Това съобщи пред Нова тв министърът на финансите Асен Василев.

Василев акцентира, че на напред във времето излиза работата по Плана за възобновяване и законопректите, които би трябвало да се одобряват до 30-и септември. След ПВУ следва усилена подготовка и на бюджета за следващата година.

„ Бюджет не би трябвало да се прави на база на това кой е удовлетворен или неудовлетворен, имаме ясно декларирани държавни цели. Ще продължим политиката по изсветляване на стопанската система и на събирането на налози, без да се усилват ставките. Ще би трябвало доста деликатно да се прегледа каква част от понижените ставки докога продължат, в случай че изобщо не престават следващата година. Идеята е да се събират налозите, а не да се усилват. Знаете, че заварихме бюджета на недостиг 1,2 милиарда към 31 май. А към 31 юли към този момент сме на остатък от 500 млн., т.е. сме събрали милиард и 700 милиона повече, в сравнение с са изхарчени “, съобщи Василев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР