Министерството на финансите направи доста плахи предложения за несъществени промени.

...
Министерството на финансите направи доста плахи предложения за несъществени промени.
Коментари Харесай

Експерт: Предложенията на МФ не са данъчна политика

„ Министерството на финансите направи много плахи оферти за несъществени промени. Всъщност те по никакъв метод не трансформират данъчната политика на страната и няма да се отразят на преразпределението на финансовите потоци идната година – потреблението на популацията и вложенията “. Това сподели в ефира на bTV Никола Янков, някогашен министър на стопанската система във връзка препоръчаните от МФ промени в данъчните закони.

Национална агенция за приходите ще ни приспада от годишната данъчна основа 0,5 % от платения Данък добавена стойност

Сред концепциите на министерството са въвеждането на бонус от страната против събирането и даването на касови бележки, както и да се дава премия на жители, които подадат сигнал за укриване на налози.

По думите на специалиста единствената основна част от предложенията е връщането на Данък добавена стойност за ресторантьорите на 20% , а другото са пикантерии.

Лидерът на ГЕРБ е безапелационен, че няма да поддържат предлаганите законови промени за битка с укриването на налози

„ Данъчната политика на страната допуска да се преразпределят потреблението и вложенията, т.е. вие променяте данъчните ставки тъй че да влияете на потреблението на популацията. Ако да вземем за пример хората са затлъстели, тогава ще въведете данък върху захарното наличие в напитките и храните, с цел да насочите потреблението отвън тази категория артикули. Или пък желаете да стимулирате образованието – ще освободите от налози просветителните институции и учителите “, изясни Янков.

Според Атанас Димитров от хотелиерската и ресторантьорска асоциация това е другоземен опит

Той посочи, че в доста страни се ползва тласъка да се събират и дават касови бележки.

Гледайте целия диалог във видеото!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР