Министерството на финансите на Румъния обяви, че е договорило със

...
Министерството на финансите на Румъния обяви, че е договорило със
Коментари Харесай

Световната банка дава €600 милиона на Румъния за зелени и социални проекти

Министерството на финансите на Румъния разгласи, че е договорило със Световната банка заем от 600 милиона евро за развиване на обществения и екологичния напредък в страната. Парите ще бъдат употребявани за промяна на пенсионната система и системата на възнаграждение в обществения бранш, само че и за поощряване на частни вложения във възобновима сила и залесяване, оповестява Romania Insider.

" Неотдавнашният преход на Румъния към страните с високи приходи е окуражаващ, само че популацията на страната към момента има едно от най-високите равнища на беднотия и неравноправие в Европейския съюз. И това изисква спомагателни старания ", съобщи Анна Ахалкаци - шеф на Световната банка за Румъния.
 Компаниите с директни задгранични вложения в Румъния регистрират рекордни облаги от €9,4 милиарда
Бизнесът на Румъния регистрира рекордни облаги от €9,4 милиарда

За интервал от 12 месеца

С отпуснатата сума ще се подтиква обществената политика на северната ни съседка, която ще би трябвало да отговори на рестриктивните мерки, които попречват устойчивия стопански напредък. Акцент ще е и работата на локалния бизнес в поддръжка на околната среда.

Заемът на Световната банка в действителност е първият от поредност от две финансови инжекции и е допълнен от безплатна помощ в размер на $24,2 милиона от Фонда на МБВР за новаторски решения за публични богатства.

Заемът и безвъзмездната финансова помощ поддържат румънските управляващи при провеждането на значими структурни промени за прогрес в общественото включване (включително ограничения за отговор на филантропичната криза).
 Румъния е основна цел за вложения в логистика и бизнес поддръжка от Европа
Румъния е основна цел за вложения в логистика и бизнес поддръжка от Европа

Според ново изследване на EY

Пакетите за финансиране и техническа помощ за Румъния обгръщат основни браншове, като обществено подкрепяне, промяна на пенсиите и заплатите в обществения бранш, фискална политика и администрация, които са от значително значение за подсилване на фискалното ръководство и поощряване на средносрочната фискална резистентност в страната.

Заемът също по този начин поддържа активизирането на финансиране и частни вложения най-вече във възобновимата сила, енергийна успеваемост и горското стопанство, като в същото време поддържа развиването на инфраструктурата и бизнес средата като цяло.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР