Министерството на финансите на Обединеното кралство разработва планове за най-голямото

...
Министерството на финансите на Обединеното кралство разработва планове за най-голямото
Коментари Харесай

Великобритания планира нечуван ръст на данъците

Министерството на финансите на Обединеното кралство създава проекти за най-голямото нарастване на налозите от десетилетия, с цел да компенсира бюджетните загуби поради наложената национална карантина през пандемията от ковид. Това се твърди в публикация на “Сънди Телеграф”, съгласно която финансовият министър Риши Сунак има намерение да събира годишно до 25 милиарда английски лири (33,3 милиарда долара), съобщи БГНЕС.

Правителствени източници потвърдиха пред вестника, че чиновниците на финансовото министерство разискват опцията за повишение на главната данъчна ставка за продажба на активи от 10% на 20% и налога върху продажбата на втори апартамент или къща от 18% на 20%. За по-заможните жители, които заплащат налози с по-висока ставка, размерът на таксата може да бъде повишен до 40% (от сегашните 28% и 20%). Разглежданите оферти включват също понижаване на пенсионните компенсации, въвеждане на налог върху онлайн продажбите, нарастване на акцизите на горивата, и други такси.

Британското министерство на финансите към този момент оповести проектите си да усили налога върху корпоративните облаги от 19% на 24%, което в допълнение ще притегли 12 милиарда паунда (16 милиарда долара) към бюджета през идната година, и 17 милиарда паунда (22,7 милиарда долара) през 2023-2024г. Увеличението на ставките провокираха мощно отрицателни мнения от бизнеса, който така и така претърпя обилни загуби по време на пандемията, а оцеляването на доста компании беше застрашено.

Финансовият министър Сунак, обаче, изяснява логиката си за покачване на корпоративния налог с претекста, че даже след нарастването му, данъкът върху приходите ще бъде по-нисък, в сравнение с в страни като Германия, Франция, Италия и Испания. “Сънди телеграф” показва още, че бюджетните разноски на страната за погашение единствено на заплати на 10 милиона души, които са били наложително пуснати в отпуск заради пандемията, възлизат на 31,7 милиарда английски лири (42,3 милиарда долара) до края на юли, като се усилват с 14 милиарда английски лири всеки месец. На този декор размерът на държавния дълг на Обединеното кралство през юли за първи път надвиши границата от 2 трилиона английски лири, надхвърляйки даже размера на Брутният вътрешен продукт на кралството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР