Министерството на финансите бе конституирано като граждански ищец от състав

...
Министерството на финансите бе конституирано като граждански ищец от състав
Коментари Харесай

Финансовото министерство стана ищец по делото за продажбата на ЕVN

Министерството на финансите бе конституирано като цивилен просител от състав на Специализирания углавен съд по делото за продажбата на ЕVN преди седем години.

Подсъдимите - някогашният министър на стопанската система Трайчо Трайков, някогашният вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков и издателят Иво Прокопиев, се явиха персонално в правосъдна зала дружно с другите обвинени. Обвиняемите са Радослав Рачев, Любомир Евстатиев, Петър Василев.

Обвинението е в занемареност в изключително огромни размери, с които страната е ощетена, след продажбата на 33% от държавния дял на електроразпределителното сдружение ЕVN. След скрито заседание, на което се отдръпна правосъдният състав, бе приета постъпилата искова молба за конституиране в качеството на цивилен просител на министъра на финансите.

Исковата молба на финансовото министерство е постъпила на 12 януари 2018 година Защитата на подсъдимите настояха съдът да остави без почитание постъпилата молба. Мотивът им е, че искът е предявен солидарно и се търси обща отговорност за действия, които са в разнообразни интервали и с разнообразни причинители, без те да са упрекнати в съучастничество.

Предявеният цивилен иск, съгласно отбраната, е за една и съща щета и тя не може да бъде породена по друго време. Защитата дефинира гражданския иск като спорен и несъобразен на обвиняването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР