Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор

...
Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор
Коментари Харесай

Министрите се превиха от смях! Петков се изцепи, че ще докара още 7 кораба с втечнен газ

Министерството на енергетиката ще направи предложение за подписване на контракт за 7 карго кораба с полутечен газ доставка на LNG. Това заяви министър председателят в оставка Кирил Петков на последното съвещание на държавното управление „ Петков “.

Условието е идващия месец служебното държавно управление и служебното Министерство на енергетиката да обезпечи инфраструктура с Гърция и Турция. Този контракт, който през днешния ден ще се предложи е значима стъпка на екипа взаимно с Европейска комисия за обезпечаване на газ за идващите 6 месеца, добави Петков, без да посочи обаче каква ще е цената на този полутечен газ.

Министерският съвет ще предложи протоколно решение, което да даде правото на министъра на районното развиване да финансира близо 302 плана на 196 общини с население до 5,9 млн. души. Правителството през днешния ден отпуска и 50 млн. за ремонт на 175 детски градини и учебни заведения от цялата страна, като средствата ще бъдат употребявани предпочитано за поправки на покриви и за енергоспестяващи ограничения.

Петков посочи, че описът ще бъде оповестен в границите на деня. Днес държавното управление ще изслуша и отчета на министъра на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов, по отношение на откритите нарушавания в Топлоелектрическа централа „ Брикел “ и глобите, които предстоят. Всеки български жител има правото да живее в чиста околна среда и никой няма правото да нарушава закона, акцентира още Петков.

Като част от антикорупционната стратегия на държавното управление през днешния ден ще бъде показан подготвен законопроект от Министерството на правораздаването за отбрана на лицата, които оферират и подават сигнали за корупция и престъпления. Това е значима стъпка към битката с корупцията и престоят още стъпки, които да бъдат разисквани, приключи Петков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР