Министерството на енергетиката, съвместно с Мини Марица-изток“ ЕАД, ще търсят

...
Министерството на енергетиката, съвместно с Мини Марица-изток“ ЕАД, ще търсят
Коментари Харесай

Петкова и „Мини Марица-изток“ ЕАД ще търсят заедно възможности за оптимизиране на дейностите в дружеството


Министерството на енергетиката, взаимно с „ Мини Марица-изток “ ЕАД, ще търсят благоприятни условия за усъвършенстване на дейностите в сдружението. Това е един от изводите след днешното посещаване на министъра на енергетиката Теменужка Петкова в предприятието и диалозите й с работещи там, оповестиха от МЕ.

По време на днешната аудиенция стана ясно, че „ Минпроект “ ще изготви разбор за настоящото положение на „ Мини Марица-изток “, въз основа на който ще се търси опция за в допълнение усъвършенстване на дейностите, в това число и за растеж на вложенията в техника.

Пред служащите от рудник „ Трояново-Север “ Петкова бе безапелационна, че решения могат да се търсят само в режим на прям разговор. Тя напомни провокациите пред енергийната система на страната през зимата на 2017 година и изрази удовлетворение от работата на мините и на комплекса „ Марица изток “ при тези тежки условия.

Миньорите са гръбнакът на енергийната система на България и ви благодаря за вашия професионализъм и виновна работа, акцентира енергийният министър. Тя напомни, че работните заплати в сдружението са увеличени от началото на годината, приходите през 2017 година бележат растеж с 56 млн. лева и сдружението отбелязва облага в размер на 7 млн. лева Според министър Петкова това е доказателство, че компанията се развива сполучливо и устойчиво.

В рамките на визитата си в сдружението енергийният министър прегледа актуализирани и нерехабилитирани багери и увери миньорите, че осъществяването на дейностите по рационализация на техниката ще продължи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР