Министерството на енергетиката на САЩ прогнозира, че до края на

...
Министерството на енергетиката на САЩ прогнозира, че до края на
Коментари Харесай

САЩ бият Русия и Саудитска Арабия по произведен петрол през 2019-а

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати предвижда, че до края на 2019 година добивът на нефт в Съединени американски щати може да надвиши този на Саудитска Арабия и Русия , оповестяват американските медии.

Прогнозата демонстрира, че производството на Съединени американски щати ще доближи приблизително 10,8 млн. барела дневно през 2019 година и ще бъде повече от 11 млн. барела дневно до ноември идната година.

Ако прогнозата е точна, Съединени американски щати ще се трансфорат в най-големия производител на нефт в света и ще победят Саудитска Арабия и Русия за първи път от 1975 година насам.

Уточнява се, че производството на Съединени американски щати ще доближи приблизително 10,3 млн. барела дневно през тази година, най-високото ниво на произвеждане в историята на страната. Русия е произвеждала приблизително близо 11 млн. барела на ден през 2017 година, до момента в който Саудитска Арабия е произвеждала към 10 млн. барела. Двете страни обаче се схванаха да забавят производството, с цел да покачат цените.

" Главните рискови фактори биха били по-скоро световни по своето естество, в сравнение с нещо съответно от вътрешен темперамент ", посочи Джон Кохти от енергийното министерство на Съединени американски щати, допълвайки: " Във вътрешен проект нещата се подреждат в условия на умерени цени и увеличени благоприятни условия за произвеждане. "

Голяма част от растежа на производството ще бъде съсредоточена в Пермския басейн, най-голямото петролно поле в Съединени американски щати, което се намира на територията на щатите Тексас и Ню Мексико.

" Водено от американското произвеждане, изключително в Пермския басейн, и новите петролни пясъци в Канада, прогнозите за производството отвън страните от ОПЕК ще продължат да нарастват до края на 2019 година ", акцентира Джон Конти.

Американските управляващи предвиждат, че цените на петрола в Съединени американски щати ще доближат приблизително 54,01 $ за барел през първото тримесечие на 2018 година, което е нарастване по отношение на по-ранните прогнози от 51,79 $. До четвъртото тримесечие се чака междинната цена за барел да доближи 57,31 $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР