Министерството на енергетиката на САЩ повиши прогнозата си за цената

...
Министерството на енергетиката на САЩ повиши прогнозата си за цената
Коментари Харесай

САЩ прогнозират средна цена от $105 за барел петрол през 2022 година

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати увеличи прогнозата си за цената на петрола вид Brent през 2022 година с 28% - от $82,87 на $105,22 за барел, съгласно отчет на Управлението за енергийна информация (EIA) на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, заяви ТАСС.

Цените на петрола Brent се покачиха внезапно през първата седмица на март на фона на стартирането на военната интервенция на Русия в Украйна и последвалите антируски наказания, които породиха обилни опасения от спиране на доставките на нефт.

Според министерството, през второто тримесечие на 2022 година цената на петрола ще бъде приблизително 116 $ за барел, а през втората половина на годината - 102 $ за барел. През 2023 година цените на петрола може да паднат до приблизително $89 за барел, позволяват от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати.

Цената на суровия нефт WTI се предвижда приблизително на $101,17 за барел през 2022 година и $84,98 за барел през 2023 година.

Освен това, Министерството на енергетиката на Съединени американски щати увеличи прогнозата се за дневния рандеман на нефт в Съединени американски щати през 2022 година с 30 хиляди барела - до 12 млн. барела на денонощие. Очакваните размери на рандеман през 2023 година са се нараснали с 400 хиляди барела до 13 милиона барела на денонощие, което може да се трансформира в безспорен връх за размера на рандеман на нефт в Съединени американски щати.

В същото време, Министерството на енергетиката на Съединени американски щати позволява, че Русия ще откри нови разновидности за експорт на нефт, само че въпреки всичко ще се сблъска с краткотрайно понижаване на равнищата на произвеждане и доставки, до момента в който не създаде нови направления за експорт и не откри други купувачи.
 Сондажните платформи за рандеман на петрол и газ в света набъбнаха с 69 през януари. Ето къде са
Сондажните платформи за рандеман на петрол и газ в света набъбнаха с 69 през януари. Ето къде са

Броят на платформите в Европа е намалял с три, до 111
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР