Министерството на енергетиката е направило предложение за сключване на договор

...
Министерството на енергетиката е направило предложение за сключване на договор
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката проучва сключване на договор за 7 танкера с втечнен газ

Министерството на енергетиката е направило предложение за подписване на контракт за доставка на 7 карго кораба (танкери) с полутечен природен газ, разяснява през днешния ден на брифинг енергийният министър в оставка Александър Николов.

Той уточни, че поради комерсиална загадка не може да назове името на компанията снабдител, само че сподели, че тя е от Съединени американски щати.

Първата доставка на полутечен природен газ може да пристигна през октомври на гръцкия терминала в " Ревитуса ", за което към този момент има и запазен потенциал, стана ясно от думите на Николов.

Той посочи, че офертата е разграничена на две елементи - три танкера през тази година и 4 - през идната.

По думите на министъра в оставка, при осъществяването на програмата за доставка на полутечен газ с трите кораба до зимния интервал през 2022 година, има опция за подписване на нов контракт, при нови търговски условия за идващите 4 танкера.

Николов добави, че цената на втечнения газ е обвързана с показателя в Съединени американски щати, който е доста по-стабилен от европейския показател, а цената за първите три доставки се чака да бъде с към 30 $ за мегаватчас под европейската.

Според известните данни, в случай че страната ни се доставя единствено с полутечен газ, то са нужни приблизително на месец към два танкера. А публичният снабдител " Булгаргаз " изиска повишаване на газа за август с 54%.

" Булгаргаз " предлага повишаване на газа с 54% от август

Работодателите желаеха незабавно обновяване на доставките от " Газпром износ "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР