Министерството на електронното управление ще проведе публично обсъждане на проекта

...
Министерството на електронното управление ще проведе публично обсъждане на проекта
Коментари Харесай

МЕУ с публична дискусия за машинното гласуване

Министерството на електронното ръководство ще организира обществено разискване на плана на Методика за засвидетелствуване на сходството на устройството за машинно гласоподаване.

На 26 август 2022 година от 11.00 часа ще се организира обществено разискване на плана на обновена Методика за засвидетелствуване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване. Чрез общественото разискване се дава опция за осведоменост и присъединяване на жителите в процеса на засвидетелствуване на машините за гласоподаване.

Заместник-министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов и представители на Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация ще се включат в общественото разискване.

Проектът за обновена Методика бе оповестен за разискване на 19.08.2022г., с цел да могат заинтригуваните страни да се срещнат авансово с него и да дадат своите мнения и рекомендации до 26.08.2022г. След привършване на публичното разискване МЕУ ще излезе с систематизирано мнение от всички постъпили оферти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР