Министерството на електронното управление разпространи до медиите снимки на демо-бюлетини,

...
Министерството на електронното управление разпространи до медиите снимки на демо-бюлетини,
Коментари Харесай

Ето как ще изглеждат бюлетините, отпечатани от машина за балотажа

Министерството на електронното ръководство популяризира до медиите фотоси на демо-бюлетини, отпечатани от техническо устройство за машинно гласоподаване, конфигурирано със програмен продукт, построен при довереното създаване, което беше осъществено от специалисти на Централната изборна комисия през вчерашния ден вечерта. 

 

На бюлетините е изписан хешкодът, който ще се пресъздава по време на изборния развой.

 

Продължава работата на екипите по засвидетелствуване на сходството на машините за гласоподаване до осъществяване на всички нужни инспекции, според признатата методика. Екипите не престават да работят интензивно и в непрестанен режим, твърдят от министерството. 

 

Видно от датата и от часа на фотографията, рано тази заран са осъществявани проби на функционалностите на машината, свързани с другите благоприятни условия за гласоподаване.

 

„ Ще работим без спирка и отмора. Надяваме се да приключим по най-бързия вероятен метод “, съобщи през вчерашния ден основният секретар на министерството Ангел Петров. 

 

Освен за удостоверяването на машините, Министерството на електронното ръководство отговоря и за процеса по видеонаблюдение и видозаснемане в изборната нощ, наличен на evideo.bg.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР