Министерството на електронното управление (МЕУ) почти е готово с целия

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) почти е готово с целия
Коментари Харесай

Процесът по удостоверяване на машините за балотажа е към своя край

Министерството на електронното ръководство (МЕУ) съвсем е готово с целия развой по удостоверяването на машините за втория тур от локалните избори.

Българска национална телевизия оповестява, че всички нужни действия и инспекции по узаконяването са завършили и сега специалистите не престават работа по техническото оформление на отчета.

На първия тур от локалните избори машините бяха отстранени с решение на Централната изборна комисия (ЦИК). Един от причините беше, че електронното министерство не е изпълнило процедурата по закономерен метод, защото във финалния отчет е подложен не подписа на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, а този на негов заместител. Заради това ЦИК анулира машинния избор, въпреки че преди осъществяването на същия развой от зам.-министри не е било проблем за органа.

В сряда стана ясно, че ведомството е завършило с довереното създаване на софтуера за машинно гласоподаване и е генериран нов хеш ход. Това е станало под наблюдението на представители от четири партии, само че не е ясно кои са те. Софтуерът и този път е заключен с ключ, който е формиран от три разнообразни пароли, с които единствено ЦИК разполага.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР