Mинистерството на екологията и околната среда на Китай публикува на

...
Mинистерството на екологията и околната среда на Китай публикува на
Коментари Харесай

Китай подготвя изграждането на нови енергоблокове с реактори HPR-1000


Mинистерството на екологията и околната среда на Китай разгласява на 18 март резултатите от разглеждането на Оценка на въздействието върху околната среда за АЕЦ „ Taipingling “. Намеренията на държавното управление са на площадката да бъдат издигнати два енергоблока с реактори HPR-1000 (Hualong One или Китайски дракон), съобщи www.atomic-energy.ru.

Ако в период до 29 март 2019 година не постъпят съществени възражения, то министерството ще даде своето единодушие за началото на строителството.
Централата ще се построява от корпорация CGN. Изливането на първия бетон за енергоблок №1 е планувано за юни 2019 година, а за Втори - девет месеца след пускане на главните действия на Първи енергоблок.

Практически в това време започва построяването на два енергоблока с HPR-1000 от корпорация CNNC. За тях е определена площадката Zhangzhou.
Стойността на построяването на двата енергоблока HPR-1000 на площадката Taipingling се прави оценка на 41,2 милиарда юана (над 6,1 милиарда долара). Цената на другите два енергоблока е съвсем същата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР