Министерство на здравеопазването разработва проект за остойностяване на клиничните пътеки

...
Министерство на здравеопазването разработва проект за остойностяване на клиничните пътеки
Коментари Харесай

Нов подход при заплащането на клиничните пътеки

Министерство на опазването на здравето създава план за остойностяване на клиничните пътеки и въвеждане на коефициенти за тежест и съпътстващи болести, които да диференцират заплащането по всяка пътека.

Това оповестява здравният министър проф. Христо Хинков на депутатски въпрос по кое време ще е подготвена наредбата за остойностяването на лекарския труд и правила за образуване на лекарската заплата.

По отношение на медицинските експерти също се плануват редица ограничения, включително подготовка на промени в кадровата политика за обезпечаване на повече лекари – повишение на привлекателността на медицинските специалности и поощряване на по-балансирано систематизиране на здравните експерти на територията на страната посредством основаване на Национален фонд.

Предвидени са и вложения в построяването на амбулатории за персонални лекари и други медицински експерти в дребните обитаеми места, в които да бъдат разкрити амбулатории за извънболнична помощ, написа Pariteni.bg.

Целта на ограниченията е да се вкара съразмерно и заслужено остойностяване на медицинските действия, както и механизъм за поощряване повече хора да учат тази специалност, излиза наяве от отговора на министъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР