Министерство на вътрешните работи на Казахстан съобщи, че при размириците

...
Министерство на вътрешните работи на Казахстан съобщи, че при размириците
Коментари Харесай

При безредиците в Казахстан са ликвидирани 26 въоръжени престъпници

Министерство на вътрешните работи на Казахстан заяви, че при размириците в страната са били премахнати 26 " въоръжени нарушители " и са задържани над 3000 души, съобщи Ройтерс.

" Задържани са над 3000 нарушители, премахнати са 26, а още 18 въоръжени терористи са ранени ", заяви и казахстанската телевизия " Хабар 24 ", която също цитира министерство.

По данни на ведомството 18 членове на полицията и националната армия са убити, 748 - ранени, показва ТАСС.

Властите са въвели критичното- " алено " ниво, на терористична заплаха на цялата територия на страната, заяви пресслужбата на Комитета за национална сигурност.

Всички здания на градски и районни администрации, както и ръководствата на полицията в републиката са под надзор, заяви малкия екран.

Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев съобщи през днешния ден, че конституционният ред в страната значително е възобновен.

Токаев ще направи по-късно послание към нацията, заяви държавната телевизия.

Миротворческият контингент на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС), ситуиран в Казахстан, не взе участие в бойни интервенции, а дава отговор за отбраната и защитата на държавните обекти. Това съобщи през днешния ден Даурин Абаев, първи заместник-ръководител на президентската администрация, в ефира на републиканската телевизия " Хабар-24 ", съобщи ТАСС.

По думите му в бойната част от интервенцията по пречистване на Алмати от терористи вчетвртък са взели участие сили на подразделенията на казахстанските специфични елементи " Аръстан ", " Арлан ", " Беркут ", както и Министерството на защитата.

" В резултат на интервенцията всички административни здания в града са прочистени от терористи. Много бойци са премахнати и арестувани. Сега се открива самоличността им. Разглеждат се разнообразни версии за тяхната принадлежност към екстремистки организации ", посочи представителят на президента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР