Министерство на транспорта обяви процедура за оперативен лизинг на два

...
Министерство на транспорта обяви процедура за оперативен лизинг на два
Коментари Харесай

Министерство на транспорта обяви процедура за наем на 2 медицински хеликоптера

Министерство на превоза разгласи процедура за действен лизинг на два хеликоптера с цялото здравно съоръжение към тях и подготвени и лицензирани водачи. Това заяви служебният транспортен министър Христо Алексиев.

Крайният период за присъединяване в процедурата изтича през май. Очаква се от средата на годината у нас да проработи системата за здравна помощ по въздуха, сподели Алексиев. Той посочи, че те ще бъдат ръководени от водачи чужденци, а медицинският личен състав ще е български. 

Алексиев акцентира, че страната си влиза в ролята, тъй като за нея това е приоритет. В момента се строи макет за образование на медицинския личен състав, сподели още Алексиев. 

Решението за наем на хеликоптери е краткотрайно до момента в който страната ни се снабди със свои летателни средства. Първият български медицински хеликоптер се чака да дойде у нас през декември.

Поръчката за наем на медицински хеликоптери е за две години с алтернатива да бъдат удължени с още 1.



На днешното си съвещание Министерски съвет одобри План за излекуване и цифровизация на " Български пощи ". Той планува държавна помощ от 50 млн. лева, за която е пусната нотификация в Брюксел.

" Това трябваше да се случи доста по-рано. Знаете, че " Български пощи " са в тежко финансово, организационно и техническо положение ", съобщи той.

Алексиев уточни, че проектът за излекуване и цифровизация има няколко съществени детайла. " Първият е подкрепяне на сдружението с краткотрайна помощ от страната посредством нарастване на капитала с 50 млн. лева Предложението е пратено за нотификация в Брюксел, с цел да може тази помощ да бъде отпусната. На второ място работим по проект за преструктуриране на отговорностите на " Български пощи ", дружно с Българската банка за развиване. Към момента, заради това, че отговорностите не са преструктурирани, " Български пощи " губят в годишен размер към 6-7 млн. лева от лихви. На трето място има редица ограничения за техническо и организационно излекуване, като задачата е пощите да навлязат доста по-сериозно в пазара на куриерски услуги. Там гоним дял от 15% ", изясни Христо Алексиев.

Сайтът, който демонстрира цените на питателните артикули към този момент е подготвен и ще бъде показан в петък, заяви още Алексиев. 

Според него питателните вериги са се съгласили да разгласяват данни за най-ниската цена на продуктите  в осведомителния портал.

" Това ще бъде доброволна самодейност - който желае, ще може да разгласява своите цени ", уточни той.

Ако търговец е подал подвеждаща информация за цените в осведомителния портал, обаче, са планувани наказания, които към момента не са конкретизирани. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР