Министерство на културата води дела срещу Софийския универистет (СУ) заради

...
Министерство на културата води дела срещу Софийския универистет (СУ) заради
Коментари Харесай

Боил Банов с възмущение: Бедите върху духа са нещо ужасно!

Министерство на културата води каузи против Софийския универистет (СУ) поради опустошен монумент на културата в Трявна. Институциите водят спор и поради Царския замък в Балчик. Това разяснява пред Нова телевизия министърът на културата Боил Банов.

"В Университета има някакъв рецидив. Някой, който се занимава със собственостите на СУ, доста съществено подвежда управлението. Имаме проблеми с тях поради Царския замък в Балчик. Водим каузи за една къща в Трявна, която унищожиха. Това е един рецидив на немарливо и неточно поведение. Има недоумение ", изясни Банов.

Министър Банов за слагането на нови климатици по фасадата на СУ: Абсолютна дивотия

Относно вчерашните строителни действия по фасадата на Ректората, той сподели:

"Сигналът ми го подаде моята брачна половинка, тя видя в обществените мрежи фотография на хора, които вършат ремонт на фасадата. Такава действия има един единствен ред - координиране с Министерство на културата ".

Банов не скри рецензията към случая. Коментира и абсурда със снимания видеоклип в Съдебната палата. Определи това като "извращение " и сподели, че отговорността е на притежателя на постройката.

"Бедите върху духа са нещо извънредно, което доста мъчно се възвръща ", безапелационен е Банов.

Той сподели, че въпросът за отварянето на театрите ще дадат експертите.

"Не знам по кое време и аз запитвам. Питам докторите. Виждате, в Европа не виждаме наклонност да се преборваме с заболяването ", разяснява още министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР