Министерство на икономиката съобщи преди минути тъжна вест. "Уведомяваме ви,

...
Министерство на икономиката съобщи преди минути тъжна вест. "Уведомяваме ви,
Коментари Харесай

Скръбна вест! Почина още един роден милионер

Министерство на стопанската система заяви преди минути тъжна новина.
"Уведомяваме ви, че в резултат на влошено здравословно положение умря изпълнителният шеф на "Булгартрансгаз " ЕАД господин Георги Гегов ", се споделя в известието, публикувано до медиите.
"В този извънредно сложен миг фамилията на господин Гегов моли да бъде почетена скръбта им и правото им на усамотение ", се споделя още в изказването.
По време на първото държавно управление на Бойко Борисов Гегов беше началник на борда на шефовете на компанията.
Починалият изпълнителен шеф на "Булгартрансгаз " ЕАД Георги Гегов бе измежду заможните мъже на България. Той е потомствен енергетик, наследник на Кирил Гегов - дългогодишния началник на "Булгаргаз ", още до момента в който сдружението обединяваше търговията с природен газ и мрежовите услуги.
Приживе Георги Гегов бе считан за един от най-опитните ни енергетици. През 2010 година той оглави българо-руската компания за плана "Южен поток ". Той бе включен и в делегацията, която отпътува през 2015 година в Москва за договаряния с съветския президент Владимир Путин и с представителите на Газпром.
Георги Гегов живееше с някогашната депутатка от ГЕРБ Теодора Георгиева. Освен другите си активи, двамата имат четири жилището в София, три гаража и три магазина. На името на Теодора Георгиева е записан и "Мерцедес " - ML, платен през 2008-а за 86 хиляди лв.. Общо двамата имат влогове в банки за над 250 хиляди евро и 36 хиляди щатски $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР