Министерство на финансите смята, че минималната работна заплата трябва да

...
Министерство на финансите смята, че минималната работна заплата трябва да
Коментари Харесай

Велкова: Минимална заплата от 770 лв., но от 1 юли 2023 г.

Министерство на финансите счита, че минималната работна заплата би трябвало да бъде увеличена на 770 лева, само че от 1 юли 2023 година, а не както изиска Министерство на труда и обществената политика – това да стане още от началото на идната година.

По думите на финансовия министър Росица Велкова отлагането се постанова, защото „ нямаме бюджет в типичен тип “.

Тя взе участие на съвещание на Бюджетна комисия, която преглежда така наречен удължение на държавния бюджет, предава Българска телеграфна агенция. Комисията обаче не позволи до разглеждане някои оферти на Българска социалистическа партия, измежду които минималната заплата да скочи до 850 лева, както и оптималния обезпечен приход на 4200 лева Не бяха прегледани и предложенията на Левицата за преизчисления на пенсиите през януари и юли, както и майчинството за втората година да стане 850 лева

Според Комисията тези оферти съставляват напълно писане на нов бюджет, а не удължение на настоящия. Председателят на бюджетната комисия Петър Чобанов напомни, че всички тези оферти не са съгласувани с Тристранния съвет.

Подобни хрумвания имат и „ Продължаваме промяната “. Те упорстват за минимална заплата от 834 лева, работата да заплащат единствено два дни от болничния. Заседанието на комисията продължава, като е доста евентуално и техните оферти да не стигнат до разглеждане.

Преди това депутатите от отрасловата комисия взеха решение общините да могат да вършат заплащания по към този момент подписани контракти и в изискванията на удължителен закон, предава БНР. От сдружението на общините обаче показаха терзание, че няма да могат да бъдат обслужвани и към този момент подписани контракти, в това число по европрограми и главно свързани с уличното осветяване. От служебния кабинет поеха ангажимент за в допълнение разпореждане, откакто им бъде предоставена информация.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинминимална рабоотна заплата удължение Закона за бюджета бюджетна комисия оптимален застрахователен приход Министерство на финансите Росица Велкова ПоследниНай-четениБюджет и финанси 256 Велкова: Минимална заплата от 770 лева, само че от 1 юли 2023 година Политика 172 Правна комисия отхвърли ветото на Радев върху Изборния кодекс Накратко 280 Вечерни вести: Кабинетът бърза с три закона за еврото; ЕЦБ усили лихвите Политика 200 Окончателно: Ресторанти и хотели остават с 9% Данък добавена стойност Компании 10945 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Личности 8778 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Любопитно 4049 Vivacom отключва всичките си ТВ канали Бюджет и финанси 3743 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР