Министерство на финансите на САЩ: Русия, Ал Кайда и Хамас

...
Министерство на финансите на САЩ: Русия, Ал Кайда и Хамас
Коментари Харесай

Министерство на финансите на САЩ: Русия, Ал Кайда и Хамас заобикалят санкциите с виртуални валути

Министерство на финансите на Съединени американски щати: Русия, Ал Кайда и Хамас заобикалят глобите с виртуални валути. Министерството на финансите на Съединени американски щати се притеснява, че терористичните групи ще усилят потреблението на виртуални валути и други цифрови активи, в случай че Конгресът не утвърди нови регулаторни принадлежности.

Това съобщи заместник-министърът на финансите Волей Адеймо, оповестява РБК-Украйна с позоваване на Ройтерс.

В изказване, квалифицирано за чуване в банковия комитет на Сената, Адейемо предизвести, че групи като Ал-Кайда, Хамас, страни като Русия и Северна Корея намират нови способи за пренасяне на запаси благодарение на виртуални валути.

Адейемо сподели, че Министерството на финансите на Съединени американски щати е посочило прочут триумф в изкореняването на противозаконни финансови транзакции в цифровата екосистема, само че означи, че Съединените щати би трябвало да засилят правоприлагането, с цел да предотвратят сходни действия от „ злонамерени участници “.

„ Въпреки че продължаваме да имаме вяра, че терористите избират да употребяват обичайните финансови артикули и услуги, ние се притесняваме, че без деяние от страна на Конгреса, с цел да ни даде инструментите, от които се нуждаем, потреблението на виртуални активи от тези субекти единствено ще се усили “, сподели Адейемо.

Той сподели, че до момента в който Министерството на финансите употребява пълномощията си, с цел да отреже тези групи от обичайното финансиране, тяхното потребление на виртуални активи се уголемява.

Северна Корея е съумяла да закупи, изпере и съхранява противозаконни доходи посредством комплицирани кибер кражби, разчитайки на технологии за възстановяване на анонимността, с цел да скрие източниците на средства, сподели той.

Според него Министерството на финансите също по този начин означи, че Русия от ден на ден употребява различни механизми за заплащане, с цел да заобиколи глобите и да финансира войната против Украйна.

Адейемо прикани Конгреса да одобри законодателство за подсилване на неговите принадлежности за наказателно гонене на такива участници, в това число вторични наказания, ориентирани към задгранични снабдители на цифрови активи, които улесняват противозаконното финансиране.

Такива принадлежности ще оказват помощ на Министерството на финансите да развие своите качества за ориентиране за битка с задграничните тържища за криптовалута и някои финансови услуги, които не употребяват кореспондентски сметки.

Той също по този начин прикани за дейности за затваряне на малки врати в съществуващите органи, като ги разшири, с цел да включва категорично покритие на субекти като снабдители на портфейли за виртуални активи и тържища за криптовалута, които се появиха след приемането на актуалните закони.

Конгресът би трябвало също по този начин да прегледа юрисдикционните опасности, свързани с офшорни платформи за криптовалута, с цел да подсигурява, че Министерството на финансите може да има достъп в чужбина, когато субекти, занимаващи се с цифрови активи, навредят на националната сигурност на Съединени американски щати, сподели той.

Припомняме, че Съединени американски щати и Англия започнаха да ревизират транзакции с криптовалута на стойност над 20 милиарда $, минали през московската крипто борса Garantex благодарение на криптовалутата Tether, обвързана с $.

През май предходната година беше обявено, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати проверява присъединяване на Binance в подпомагането на руснаците да заобиколят глобите. Смята се, че най-голямата борса за криптовалута в света е помогнала за прехвърлянето на пари на жители на Руската федерация.

Източник – Reuters/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР