Министерствата на земеделието, отбраната и вътрешните работи са предприели всички

...
Министерствата на земеделието, отбраната и вътрешните работи са предприели всички
Коментари Харесай

ГЕРБ: Да не политизираме темата с Африканската чума по свинете

Министерствата на земеделието, защитата и вътрешните работи са подхванали всички нужни дейности по отношение на ограничението на Африканската чума по свинете , увери ръководителят на парламентарната комисия по земеделие и народен представител от ГЕРБ Мария Белова .

Заради огнища на заболяването в няколко области на страната е оповестено бедствено състояние , а през днешния ден опозицията изиска оставки поради невъзможността държавните институции да спрат нейното разпространяване.

„ Съвместно се реализират действия за незабавното заличаване на инфектираните животни и тяхното загробване. От през вчерашния ден БАБХ наблюдава 35 дни обратно готовата продукция от всички свинеферми в страната. Постоянно се правят лабораторни разбори на всички свинекомплекси, тъй че да бъде лимитирано разпространяването на чумата “, акцентира Белова.

Тя напомни, че няма ваксина за заболяването и прикани тематиката с разпространяването на вируса да не бъде политизирана . Депутатът добави още, че институциите поставят всички старания да спасят сектора от цялостно заличаване и прикани всички аграрни стопани да извършват рекомендациите на специалистите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР