Министерствата на земеделието и на труда и социалната политика ще

...
Министерствата на земеделието и на труда и социалната политика ще
Коментари Харесай

Две министерства с договор за дърва на по-ниски цени за социално слабите


Министерствата на земеделието и на труда и обществената политика ще подпишат съглашение, с което да се подсигурява предпочитаното доставяне с дърва на по-ниски цени за хората, получаващи енергийно подкрепяне.

Заместник-социалният министър Надя Клисурска сподели за БНР, че стъпката се подхваща поради неналичието на дърва във складовете на търговците: " С оглед на тревожната информация, че сега има дефицит на дърва, влязохме в директни диалози с Министерството на земеделието с концепцията да предоставим описи на лицата, които са декларирали предпочитание за доставяне с страна, с цел да може предпочитано тези обществено слаби лица, които ще употребяват тази целева помощ за отопление, да бъдат снабдени през горските стопанства на едни доста по-добри цени от тези, които сега търговците оферират на пазара ".

След като съглашението стане факт, ще се изготвят описи по райони, а хората утвърдени за енергийно подкрепяне ще бъдат осведомени навреме за опцията.

Социалното министерство към този момент изплаща целевата помощ от 623 лв. и 55 стотинки, като упованията са до края на август подкрепяне да получат повече от 100 хиляди семейства, кандидатствали през юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР