Министерствата на външните работи на Испания, Република Северна Македония и

...
Министерствата на външните работи на Испания, Република Северна Македония и
Коментари Харесай

Испания, С.Македония и Грузия ще разрешат на българите там да гласуват на 4 април


Министерствата на външните работи на Испания , Република Северна Македония и Грузия дадоха формалните си единодушия за разкриване на изборни секции на териториите на страните за производство на избори за народни представители в българския парламент на 4 април, съобщи БГНЕС.

Испанските управляващи споделят, че все още не съществуват спънки за осъществяване на избори те. Въпреки това в писмо до Министерство на външните работи се отбелязва, че би трябвало да се следи развиването на епидемиологичната конюнктура и настоящите санитарни ограничения към датата на осъществяване на избори те.

Посолството ни в Мадрид ще се обърне непосредствено към способените управляващи на самостоятелните области, в това число и към държавното управление на самостоятелната област Мадрид, с цел да ги уведоми за полученото единодушие за образуване на избори те. След като Централната изборна комисия дефинира със свое решение местата, в които ще се образуват изборните секции и техният брой, задачата ни ще осведоми навреме Министерството на външните работи, Европейски Съюз и съдействието на Испания за адресите на изборните секции, както и за настъпването на всевъзможни промени за предприемане на ограничения по сигурността.

Външното министерство на съседите ни от районен съд Македония дадоха единодушие в пространствата на посолството ни в Скопие и на генералното ни консулство в Битоля да бъдат извършени парламентарните избори.

Във вербалната нота на грузинското външно ведомство се показва: „ Грузинските управляващи не възразяват против предлагането на Посолството на Република България в Грузия да отвори изборна секция в Посолството в Тбилиси за да разреши на всички отговарящи на изискванията български жители, да упражнят конституционното си право на глас в идващите парламентарни избори в Република България ”, осведомиха от Министерство на външните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР