Министерстовото на икономиката и индустрията е изпратило днес писмо до

...
Министерстовото на икономиката и индустрията е изпратило днес писмо до
Коментари Харесай

Министърът на икономиката изпрати писмо до Лукойл да си платят 25 милиона

Министерстовото на стопанската система и промишлеността е изпратило през днешния ден писмо до " Лукойл ", откакто петролната компания внесе 25 милиона лв. по-малко във Фонд " Сигурност на електроенергийната система ".

" Имаме Закон, който споделя, че ние дефинираме месечната вноска със заповед на министъра на стопанската система. Формулата е доста ясна - тя дефинира разликата сред " Брент " и съветски недопечен нефт, и съотношението на продуктите, които са създадени с подобен съветски нефт. На база на това на 15 януари ние си изпълнихме уговорката по Закона, сметнахме количествата за месец декември и " Лукойл " би трябвало да внесе над 69 милиона. Те внесоха малко над 45 милиона ", съобщи Богданов пред Българска национална телевизия.

" Днес сме им пуснали в допълнение писмо с обяснение по какъв начин е сметната съответната вноска, тъй че чакаме те да си внесат остатъка. Трябва да е ясно, че с изключение на за декември такива вноски се чакат за януари и февруари. От март месец няма да има импорт на съветски нефт ", добави Богданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР