Министерският съвет взе Решение за одобряване на проект на Двугодишно

...
Министерският съвет взе Решение за одобряване на проект на Двугодишно
Коментари Харесай

Одобрен е проект на споразумение за сътрудничество между M3 и Регионалния офис за Европа на СЗО

Министерският съвет взе Решение за одобрение на план на Двугодишно съглашение за съдействие сред Министерството на здравеопазването (M3) на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация за интервала 2022-2023 година

Общият бюджет на Двугодишното съглашение за съдействие възлиза на 189 000 (сто осемдесет и девет хиляди) щатски $. Включените в плана средства са отпуснати от СЗО и са разпределени за съдействието на Регионалния офис с България.

В плана, съгласно националния подтекст, са избрани предпочитаните области за съдействие, които да залегнат в Двугодишното съглашение 2022-2023 година, измежду които са универсално здравно покритие за всички; по-добре предпазени хора при изключителни здравни ситуации; повече хора в положително здраве и благосъстояние; по- ефикасна и ефикасна СЗО, предоставяща по-добра поддръжка на страните.

Планираните действия за съдействие със СЗО са функционалност от политиките на организацията в световен и районен проект и приложението им на национално ниво е в сходство с националните здравни цели на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР