Министерският съвет увеличи броя на приеманите за обучение студенти и

...
Министерският съвет увеличи броя на приеманите за обучение студенти и
Коментари Харесай

Увеличиха приема на студенти в няколко приоритетни направления

Министерският съвет усили броя на одобряваните за образование студенти и докторанти в държавните висши учебни заведения и научните организации на Република България през образователната 2020-2021 година.

След постъпили в Министерството на образованието и науката оферти на висши учебни заведения за регламентиране на спомагателни места по професионални посоки, за които страната обезпечава средства за прехрана на образованието и поради нуждата от фрагменти в избрани браншове се взе решение за тази година да бъде повишен оптималният брой на одобряваните студенти по следните професионални посоки: Местата в направление „ Енергетика " се усилват от 500 на 550, а тези в направление „ Материали и материалознание " стават 180 вместо 150. Утвърдените места в професионално направление „ Химични технологии " се усилват от 350 на 420, а тези в направление „ Здравни грижи " от 1948 стават 2008.

Допълнителният брой по тези професионални посоки е разпределен сред всички висши учебни заведения, които организират образование по тях, като се изключи тези по „ Здравни грижи ", който ще се провиснал към Русенски университет " Ангел Кънчев " и Тракийския университет в Стара Загора.

Утвърдените 905 места за субсидирано от страната образование по специалността от контролираните специалности „ Право " стават 845 вместо досегашните 850 места в постоянна форма и надлежно 60 места в задочна форма на образование.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР