Министерският съвет удължи до края на 2022 г. изпълнението на

...
Министерският съвет удължи до края на 2022 г. изпълнението на
Коментари Харесай

Правителството удължи изпълнението на три национални научни програми

Министерският съвет удължи до края на 2022 година осъществяването на три национални научни стратегии: " Нисковъглеродна сила за превоза и бита ", " Културноисторическо завещание, национална памет и публично развиване " и " Електронно опазване на здравето в България ". Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката /МОН/.

Удължаването на периода ще разреши да се усъвършенства и приложи в практиката създаденият по Националната научна стратегия " Електронно опазване на здравето в България " първообраз за ръководство на бързи електронни вести за заразно заболели до районните здравни инспекции. Ще може да се доусъвършенства и създаденият модел на система за настояща информация за свободните кревати в отделенията за лекуване на заболели с COVID-19. В момента той е интегриран в осведомителните системи единствено на някои лечебни заведения и там неотложно се подава информация при заемане или освобождение на легло.

По Националната научна стратегия " Нисковъглеродна сила за превоза и бита " е належащо още време, с цел да приключат сполучливо публичните поръчки за направа на демонстрационните пакети " Зелена къща " и " Тролейбус с хибридно захранвана батерия/горивна клетка ".

Ще се даде и опция да се разпространяват виртуална платформа за предпазване и проява на българското културноисторическо завещание и мобилно приложение с добавена действителност, както и да се добавят с нова научна информация, получена в границите на Националната научна стратегия " Културноисторическо завещание, национална памет и публично развиване ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР