Министерският съвет ще възложи на Държавния авиационен оператор да оказва

...
Министерският съвет ще възложи на Държавния авиационен оператор да оказва
Коментари Харесай

Държавният авиационен оператор ще осигурява спешна медицинска помощ по въздух

Министерският съвет ще разпореди на Държавния авиационен оператор да оказва здравна помощ по въздух, разгласи министър председателят Гълъб Донев по време на постоянното съвещание на Министерския съвет.

„ Нямаме подозрение, че това е работещо решение в интерес на българските жители “, разяснява той.

Гълъб Донев сподели още, че остават по-малко от 40 дни до 2 април, датата на следващите предварителни парламентарни избори.

С това се форсира темпото и сложността на дилемите, които би трябвало да решаваме в границите на пълномощията ни като служебно държавно управление. Именно в тези рамки вършим нужното, с цел да подпомогнем главния способен орган – Централната изборна комисия, за съответната подготовка и провеждането на изборите, добави Донев.

Той сподели, че държавното управление работи в осъществяване на законите, макар че последните промени в Избирателния кодекс явно пораждат неясноти и на практика компликации.

„ Ще осъществим нашите отговорности, само че отговорите на всички съществени въпроси – каква ще бъде изборната интензивност, какво доверие ще засвидетелстват жителите на обособените участници и каква настройка ще се получи в 49-ото Народно заседание, зависят само и единствено от партиите и обединенията “, сподели министър председателят Донев. Той подсети ясната позиция, че служебният кабинет не се намесва в предизборната акция и не работи „ за “ или „ срещу “ една или друга политическа групировка. От 49-ото Народно заседание чакаме да образува стабилно парламентарно болшинство, а не тематични обединения, и да излъчи работещо постоянно държавно управление “, сподели още Донев.

Той акцентира, че голямото болшинство от българските жители чакат бъдещите народни представители навреме да прегледат и одобряват неотложните закони, свързани с присъединението към Шенгенското пространство, приемането ни в еврозоната и реализацията на Плана за възобновяване и резистентност.

Гълъб Донев означи, че в оставащите 40 дни партиите и претендентите за народни представители разполагат с време и опция да завоюват доверието на гласоподавателите с ясни политически послания. Продължаваме да работим за решаването на действителните проблеми на хората, съобщи служебният министър председател

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР