Министерският съвет призна схемата за електронна идентификация, разработена от Евротръст

...
Министерският съвет призна схемата за електронна идентификация, разработена от Евротръст
Коментари Харесай

Приложението EvroTrust ще се използва за достъп до държавни е-услуги

Министерският съвет призна схемата за електронна идентификация, създадена от „ Евротръст технолъджис “ АД. Така на процедура държавното управление разрешава приложението EvroTrust да бъде интегрирано в Системата за електронна идентификация, построена и поддържана от Министерството на електронното ръководство и с националния eIDAS възел.

След това частната скица за електронна идентификация ще може да се употребява от българските физически и юридически лица за сигурна електронна идентификация при заявяване на електронни административни услуги; ще се обезпечи взаимоотношение по електронен път сред жителите, бизнеса и обществените органи в България; ще се увели успеваемостта и използването на публичните услуги; ще се подсигурява правната сигурност при електронните преводи, а също по този начин ще се обезпечи достъп и до трансгранични онлайн услуги, предоставяни от органите от обществения бранш на територията на Европейския съюз.

В известието към решението на Министерския съвет от през днешния ден се показва, че с цел да бъде приета схемата за електронна идентификация на „ Евротръст технолъджис “, тя е минала през партньорската инспекция на страните членки. Сега министърът на електронното ръководство следва да уведоми Европейската комисия за взетото решение.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР