Министерският съвет прие решение за създаване и организиране на дейността

...
Министерският съвет прие решение за създаване и организиране на дейността
Коментари Харесай

Правителството създаде междуведомствен механизъм за присъединяване на България към ОИСР


Министерският съвет одобри решение за основаване и образуване на активността на непрекъснато настоящ междуведомствен координационен механизъм за присъединение на Република България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

В България съществува политически консенсус за присъединението на страната към организацията, а бизнесът поддържа участието, като осъзнава изгодите от присъединяване си в комитетите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Механизмът, който се основава, ще бъде двустепенен и ще включва съвещания на политическо и експертно равнище. Ръководни функционалности в него ще има заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи, оповестиха от държавната пресслужба.

За първи път откогато страната ни заявява предпочитание за участие, се планува и целеви бюджет в размер на над 5,5 млн. лева до 2020 година, предопределен за вноски за присъединяване в комитетите и работните групи на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, правене на обзори и партньорски инспекции на организацията, както и спомагателни дейности за ускорение на присъединението ни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР