Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата

...
Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата
Коментари Харесай

Чистят Надзорните съвети на НОИ и НЗОК от хората на Петков

Министерският съвет одобри решение за смяна на представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

За представители на страната са избрани Александър Златанов, Людмила Петкова, Мария Беломорова и Борис Михайлов, на мястото надлежно на Васил Пандов, Виолета Лорер, Естел Василева -Тодорова и Румен Спецов.

Александър Златанов е доктор по обучение. Понастоящем е заместник-министър на опазването на здравето. Този пост е заемал и в интервала май – декември 2021 година В интервала май 2021 година – януари 2022 година е бил ръководител на Надзорния съвет на НЗОК. Има дълготраен стаж в системата на опазването на здравето, в това число като шеф на Регионална здравна ревизия – София област и Регионална здравна ревизия Перник, и заместник-директор на Център за незабавна здравна помощ София-област.

Людмила Петкова понастоящем е заместник-министър на финансите. Поста заместник-министър на финансите Петкова е заемала и в интервала юни 2013 година -август 2014 година и септември – декември 2021 година Притежава огромен опит в региона на бюджетната активност – заемала е редица длъжности, в това число управителни, в Министерство на финансите и Националната организация за приходите. В интервала юни 2013 година – август 2014 година е била ръководител на Надзорния съвет на НЗОК, а в интервала октомври 2021 година – януари 2022 година – негов член.

Мария Беломорова е дълготраен чиновник в системата на опазването на здравето. Понастоящем е шеф на Дирекция „ Бюджет и финанси “ в Министерството на здравеопазването. Ръководила е финансови звена и в НЗОК и Военномедицинска академия. От 2018 година до май 2021 година е член на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт, а от май 2021 година до януари 2022 година – член на Надзорния съвет на НЗОК.

Борис Михайлов е актуалният изпълнителен шеф на Националната организация за приходите. Той е магистър по стопанска система и право. В интервала юни 2021 година – март 2022 година е изпълнителен шеф на Държавен фонд,,Земеделие “. Заемал е разнообразни длъжности в Министерството на финансите и в данъчната администрация. Притежава опит като юрист по данъчно и наказателно право.

За ръководител на Надзорния съвет на НЗОК е избран Александър Златанов.

Правителството дефинира нови членове на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт.

По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и еднакъв на тях брой членове, избрани от държавното управление, един от които наложително е заместител изпълнителен шеф на Националната организация за приходите.

Във връзка с указа на президента за назначение на служебно държавно управление от 2 август 2022 година, се постанова освобождение на представители на държавното управление в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт и установяване на нови членове.

От състава на Надзорния съвет са освободени: Георги Гьоков, Любомир Бакаливанов и Димитър Маргаритов.

За нови членове на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт държавното управление дефинира: Лазар Лазаров – заместител министър-председател по обществените политики и министър на труда и обществената политика; Димитър Данчев – заместник-министър на стопанската система и промишлеността и Тома Томов – заместник- министър на опазването на здравето.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР