Министерският съвет прие Решение за одобряване сключването на договори за

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване сключването на договори за
Коментари Харесай

Правителството одобри сключването на договори за осигуряване на Ремдeсивир

Министерският съвет одобри Решение за одобрение сключването на контракти за обезпечаване на лекарствения артикул Veklury (INN Remdesivir), предопределен за лекуване на, сред Министерството на здравеопазването и Gilead Sciences Ireland UC - собственик на разрешението за приложимост на лекарствения артикул.
От Европейската комисия е подписано Рамково съглашение с производителя, което разрешава лекарственият артикул да се обезпечи за страните от Европейски Съюз.
 Личен доктор: Младите викат Маски долу, а учителите започнаха да умират Личен доктор: Младите викат " Маски долу ", а учителите започнаха да умират
„ Шокиран съм от това, което става в нашето общество, от огромния брой на хората, подкрепящи тайната доктрина, че 10 властели...
В подтекста на непрекъснато усложняващата се епидемиологична конюнктура в страната, изиска посредством Регионалните здравни инспекции (РЗИ) поръчки за прогнозните количества от продукта. След разбор на декларираните от лечебните заведения количества, поради усложняващата се епидемиологична конюнктура и съобразявайки се с възходящото ползване на продукта, както и наличностите в страната все още, България ще подписа контракти с Gilead Sciences за 32 593 флакона от лекарствения артикул, за интервал от шест месеца (октомври, ноември и декември 2020 година и януари, февруари и март 2021 г.).
Правителството утвърди също по този начин спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 година в размер на 4 860 000 лева, предопределени за закупуване на лекарствения артикул Veklury за лекуване на COVID-19.
За застраховане на доставките за интервала ноември 2020 г.– март 2021 година на лекарствения артикул Veklury (INN - Remdеsivir) са нужни средства в размер на 24 300 000 лева, от които за 2020 година - 4 860 000 лева Обявената от Gilead Sciences, производител на лекарствения артикул, цена за закупуване на лекарствения артикул е 675 лева без Данък добавена стойност (345 EUR без ДДС) и 810 лева с Данък добавена стойност за флакон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР