Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Меморандум

...
Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Меморандум
Коментари Харесай

България купува системи за ПВО с още 11 държави

Министерският съвет одобри решение за одобрение на план на Меморандум за съгласие сред България и още 11 страни в Европа за взаимно закупуване на наземни системи за противовъздушна защита в границите на самодейността „ Щит на европейското небе “.

С одобряването на меморандума за съгласие ще се даде опция Република България да се включи в стратегии за взаимно закупуване, поддържане и потребление на оръжейни системи за наземна противовъздушна защита (GBAD). При придобиване на оръжейни системи за наземна противовъздушна защита същите ще могат да бъдат интегрирани към архитектурата на „ Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО “ и ще бъдат част от единна системата за ПРО и Противовъздушна отбрана в Европа, показват от държавната пресслужба.

Освен България, в самодейността са удостоверили присъединяване Белгия, Чехия, Дания, Естония, Германия, Унгария, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия и Словения.

Одобрени са и спомагателни разноски от над 28 млн. лева по бюджета на Министерство на защитата за придобиване, рационализация, поддръжка и ремонт на въоръжение, ракети, торпеда и техника, и за ремонт и създаване на инфраструктура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР