Министерският съвет прие план-сметка за разходите по подготовка и провеждане

...
Министерският съвет прие план-сметка за разходите по подготовка и провеждане
Коментари Харесай

Около 800 секции в над 65 държави ще бъдат разкрити за изборите

Министерският съвет одобри план-сметка за разноските по подготовка и осъществяване на предварителните избори за народни представители, в което е избрана сумата от 7 635 600 лева за провеждането на изборите зад граница.

Това съобщи ръководителят на Работна група " Избори " в Министерство на външните работи Иван Кондов.

МВнР основава и всички нужни условия, свързани с процеса по организация и логистика в границите на планирани планове за към 800 секции в над 65 страни. Кондов чака решенията на ЦИК, която скоро би трябвало да разгласи автоматизираните секции - планува се те да бъдат над 730.

Към днешна дата са получени единодушие за осъществяване на изборите на 2 октомври в 4 страни - измежду тях Испания и Южна Африка. Министерство на външните работи ще разчита на интензивността на българите в чужбина, техните общности и ЦИК за разговор и взаимна работа, означи той.

Въпреки, че няма оповестена изключителна епидемиологична конюнктура в България и в страните, в които се планува осъществяване на избори, Министерство на външните работи продължава да реализира мониторинг на този развой и при пораждане на условия, които биха могли да повлияят на подготовката и провеждането на изборите, навреме ще уведоми жителите, сподели още Иван Кондов.

За религиозните празници и традиции в другите страни също ще се подхващат стъпки да не повлияят на организацията на изборите, посочи Кондов.

За Министерство на външните работи е оптимално значимо машините да бъдат предоставени, с цел да може да се подсигурява тяхната доставка. За външно е значимо кой ще поддържа и ще се грижи за положението на машините за гласоподаване за предварителните парламентарни избори на 2 октомври.

Между 150-250 машини за гласоподаване ще са нужни да отпътуват зад граница, посочи заместник-председателят на работна група " Избори " в Министерство на външните работи Калин Анастасов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР