Министерският съвет прие петгодишен Национален план за действие за борба

...
Министерският съвет прие петгодишен Национален план за действие за борба
Коментари Харесай

България прие първия Национален план за действие за борба с антисемитизма

Министерският съвет одобри петгодишен Национален проект за деяние за битка с антисемитизма. Планът е създаден в сходство със Стратегията на Европейската комисия от октомври 2021 година за битка с антисемитизма и поддръжка за еврейския живот (2021-2030 г.).

Отправна точка за създаването на плана за Национален проект бе извършеното при започване на 2022 година национално представително социологическо изследване на тематика „ Обществени настройки към антисемитизма и езика на омразата в България ".

В създаването на първичния план на народен проект се включи експертен екип, включващ представители на държавните институции, академичната общественост и неправителствения бранш. Принос при определянето на ограниченията, залегнали в проекта, е възложен от всички държавни институции с пълномощия в региона на битката с антисемитизма, както и от страна на организации на българските евреи.
Използван е и опитът на Норвегия като една от първите страни, приели проект за битка с антисемитизма, като принос бе възложен от Норвежкия център за проучване на Холокоста и малцинствата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР