Министерският съвет при изменение на Постановление № 23 на МС

...
Министерският съвет при изменение на Постановление № 23 на МС
Коментари Харесай

За целите на наказателното производство МС прави нова парична оценка на дрогата

Министерският съвет при изменение на Постановление № 23 на Министерски съвет от 1998 година за установяване на цени на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството . С измененията се актуализира паричната оценка на наркотичните субстанции за задачите на наказателното произвеждане. Това оповестиха от държавната пресслужба.

В Постановлението се включват и правят оценка всички наркотични веществата от Списък I (растения и субстанции с висока степен на риск, неразрешени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина), планувани в Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични. Също по този начин се основава и механизъм за установяване на цените на веществата от Списък II (вещества с висока степен на риск, намиращи приложение в хуманната и ветеринарната медицина) и Списък III (рискови вещества), планувани в същата разпоредба.

В настоящия подзаконов акт цените на наркотичните субстанции не са променяни от 1998 година и не подхождат на новите стопански условия и минималната работна заплата в страната. Това се явява значителен проблем при следствие на закононарушения, свързани с държане и/или разпространяване на наркотични субстанции.

Целта на промените е да се основат предпоставки за вярната оценка на наркотичните субстанции, която е от голяма важност за преценка на публичната заплаха на действието, за вярната му подготовка, както и за налагането на заслужено наказване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР